Leverans

Vi erbjuder två olika leveransalternativ:

Hämtning och lämning
Pris: 39 kr

Hämtning och leverans utförs av vår partner Washaway. De har sina egna förare och bilar.

Detta leveranssätt är för närvarande endast tillgängligt för kunder i Stockholmsområdet. Vi jobbar ständigt med att förbättra vårt erbjudande och hitta partners som kan erbjuda leveranser till fler platser i Sverige.

Den här ordern är tillgänglig för våra tvätt- & uppfräschningstjänster.


Mint Care påse
Pris: 99 kr

Vi använder PostNord för det här leveransalternativet.

Lämna in din Mint Care påse vid ditt närmaste PostNord-ombud. Du kan följa din försändelse via PostNord-appen.

Eftersom vi inte vill skicka din nytvättade tvätt i en väska, erbjuder vi endast detta alternativ för våra lagnings- & justeringstjänster.
 

Hur ändrar jag min upphämtning och leveranstid?
+

Du kan planera om din hämtning och leveranstid fram till 12:00 varje dag. Det gäller endast för beställningar där Washaway hanterar logistiken. Tänk också på att om du ändrar upphämtningstid kommer det också att påverka din leveranstid.

Om du använder PostNord är du välkommen att skicka in dina plagg så snart som möjligt genom att lämna in din Mint Care påse vid närmaste ombud.

Om du vill ändra upphämtning och leveranstid för din beställning, vänligen kontakta kundtjänst på: kundtjanst@mintcare,com

Hur ska jag packa min tvätt inför upphämtning?
+

Du kan använda vilken påse du har hemma (plastpåse, papperspåse osv.). Kom bara ihåg att du inte får tillbaka den i samma väska eller påse.

Din tvätt returneras alltid i en Washaway tvättpåse som du kan återanvända för nästa beställning. Varken vi eller Washaway tar något ansvar för påsar, väskor, galgar eller liknande som används när du skickar in din tvätt.

För hushållstvätt, skicka in din färg respektive vit tvätt i separata påsar om du inte har valt sorteringstjänsten.