FAQ - Tvätta & fräscha upp

Är du osäker på hur tjänsten fungerar eller när du kommer få tillbaka dina plagg? Vi har nedan listat de vanligaste frågorna för vår “Tvätta & fräscha upp"-tjänst.

Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka min tvätt?
+

Du kan välja önskat hämtnings- och returdatum direkt i tjänsten. Det tar minst tre arbetsdagar från upphämtning till retur, men du kan också välja att ta emot leveransen av din tvätt vid ett senare tillfälle, om du föredrar det.

Hushållstvätt2 arbetsdagar
Struken tvätt och kemtvätt3 arbetsdagar
Hemtextiler, täcken & kuddar och klädvårdstjänster4 arbetsdagar
Vad händer om jag inte är hemma när ni ska hämta upp min tvätt?
+

Om du inte kan vara hemma på den valda upphämtningstiden, lämnar du bara tvätten utanför din dörr. Kom dock ihåg att från det att du hänger din tvätt på dörren till det att vi hämtar den, är dina kläder obevakade.

Mint Care kan tyvärr inte ta något ansvar för kläder som försvinner när de lämnas utanför din dörr och Mint Care kommer inte att betala någon ersättning för tvätt som försvunnit när den lämnas obevakad utanför din dörr.

Du kommer att få ett sms när vi hämtar upp din tvätt.

Vad händer om jag inte är hemma när tvätten levereras?
+

Mint Care erbjuder flexibel leverans vilket innebär att din tvätt hängs på ytterdörren om du inte är hemma när vi anländer. Kom dock ihåg att från det ögonblick vi hänger din tvätt på dörren till det ögonblick du kommer hem, är dina kläder obevakade.

Mint Care kan tyvärr inte ta något ansvar för kläder som försvinner när det hänger på din dörr och Mint Care kommer inte att betala någon ersättning för förlorad tvätt när vi har levererat den till din dörr. Du får ett sms när vi har levererat din tvätt.

Om du inte kan vara hemma vid den valda leveranstiden och inte vill att vi ska hänga tvätten på din dörr, behöver du kontakta oss senast en timme innan din valda leveranstid.

Hur tvättar ni olika plagg och material?
+

All struken tvätt tvättas, torkas och färdigställs i enlighet med skötselråden för varje plagg. Om plagget inte har någon skötseletikett kommer det alltid att kemtvättas. Vår kemtvätts-process använder inga giftiga kemikalier och vi använder ett vattenbaserat kemtvättmedel. Både tvätt- och kemtvättmedlen är miljömärkta och har därmed en mindre påverkan på hälsa och miljö.

Om du väljer hushållstvätt tvättas all tvätt i vatten och torktumlas, oberoende av instruktionerna på plaggets skötseletikett.

Vad innefattar en tvättprocess hos er?
+

Den strukna tvätten inkluderar tvätt, fläckborttagning och torkning i enlighet med plaggets skötselråd och efterbehandling i form av ångstrykning (om skötselrådet indikerar att det kan ångstrykas).

Om du väljer hushållstvätt, tvättas alla föremål i vatten och torktumlas, oavsett instruktionerna på plaggets skötselråd. Sortering efter tvättemperatur (enligt skötselråden) ingår.

Du kan också, om du vill, välja ytterligare tjänster, som att sortera efter färg och vikning, när du gör din beställning.

Hur gör jag om jag inte är nöjd med min tvätt eller strykning?
+

Mint Care har en kundnöjdhetsgaranti, vilket innebär att vi alltid tvättar om plaggen utan tillkommande kostnad, om du inte är helt nöjd med vårt arbete. För att vara berättigad till en omtvätt får plagget inte ha använts sedan den senaste tvätten. Observera att vi inte kan garanterar att alla fläckar kan tas bort under tvättprocessen.

Skicka ett mejl till kundtjanst@mintcare.com så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Hur tvättas min tvätt? I vilka temperaturer?
+

Hushållstvätten tvättas separat i egna maskiner.

Kemtvätt och skjortor tvättas tillsammans med andra kunders tvätt i stora tvättmaskiner.

För hushållstvätt går vi efter temperaturerna på skötselråden. Detta innebär vanligtvis att stickade plagg tvättas i 30 grader, handdukar och lakan i 60 grader och all annan tvätt i 40 grader. Alla artiklar kommer att tvättas i vatten och torktumlas, oberoende av instruktionerna på artikelns skötseletikett. Om du har föremål som kräver kemtvätt, välj vår strukna tvättservice.

Är det några kläder eller material som ni inte tar emot?
+

Vi tar emot alla kläder förutom material som läder och päls.

Vad händer om jag skickar med för många saker eller plagg? eller om jag valt "fel typ" av plagg?
+

Om vi ​​upptäcker en skillnad mellan din beställning och vad vår partner har hämtat upp, kommer vi att uppdatera din beställning och skicka den uppdaterade ordern till dig. Vi debiterar rätt summa på ditt kort när din order är klar.

Om du väljer ett dyrare alternativ i din beställning eller om du har skickat med färre plagg än du angett i beställningen, återbetalar vi skillnaden.

Detsamma gäller i omvänd ordning: om du har valt ett billigare alternativ i din beställning, eller om du har skickat med fler plagg till oss än du angett, debiterar vi skillnaden i efterskott på ditt kort.

Du kommer att få ett specificerat kvitto via e-post.

Vem utför tjänsterna?
+

För våra tvätt-, lagning och justeringstjänster samarbetar vi med Washaway. Washaway är ett svenskt företag med en innovativ syn på sina tjänster. De använder endast miljövänliga tvättmedel och kemtvättsmedel i deras effektiva maskiner, vilket möjliggör betydande energibesparingar jämfört med tvätt hemma. De är baserade i Stockholm och erbjuder både tvätt- och uppfräschningtjänster samt lagar eller gör justeringar på plagg.

För tvätttjänsterna har Washaway ett eget team med många års erfarenhet inom branschen. Deras anställda är helt försäkrade i Fora där omfattande skydd tillhandahålls, konkurrenskraftig ersättning samt pensionsförmåner.

Du kan läsa mer om vår partner här eller besöka deras hemsida washaway.se.

Hur kan jag komma i kontakt med föraren?
+

Du kan inkludera specifik information till föraren när du gör din beställning. Du kommer att få ett sms på leveranstid när föraren är på väg till dig. Du kan även kontakta föraren direkt via det numret om du vill ge ytterligare information.

Om du vill ändra upphämtning / leveranstid för din beställning, vänligen kontakta vår Kundtjänst så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. Vänligen maila oss på: kundtjanst@mintcare.com.

Vart levererar ni?
+

För närvarande levererar vi inom följande områden: Stockholms centrum, Aspudden, Bromma, Bagarmossen, Danderyd, Enskede, Hägersten, Lidingö, Liljeholmen, Mälarhöjden, vissa delar av Nacka, Skarpnäck, Solna, Sundbyberg, Täby, Årsta och Älvsjö.

När du anger din adress på vår sida kommer vi att informera dig om vi levererar i ditt område.
Du kan också använda denna funktion för att se för att se om vi levererar hem till dig.

Hur packar jag mina kläder?
+

Du kan använda valfri påse (egen plastpåse, papperspåse etc). Kom bara ihåg att du inte får tillbaka din tvätt i samma påse som du skickade in din tvätt.

Din tvätt skickas alltid tillbaka i våra partners tvättpåse som du kan återanvända nästa gång du ska skicka in din tvätt. Vi tar inte ansvar för några väskor, klädgarderober eller galjar som du använder när du skickar in din tvätt.

För hushållstvätt, skicka in din färgade respektive vita tvätt i separata påsar om du inte har valt sorteringstjänsten.